Svårt att sluta att jämföra dig med andra? Alla är så förbannat lyckade! Så ser det i alla fall ut. Glada leenden, prispallar, erkännanden, löneförhöjningar och nya karriärpositioner. OCH på allt detta, lyckade förhållanden, väldresserade barn, stajlade hem och perfekta gräsmattor.

Jag vill inte, men om jag öppnar dörren inför allt så dras jag med. Och det slutar bara med att jag känner mig totalt och fullständigt misslyckad. Tåget har gått för länge sedan. Och igen. Och igen.

Kan du känna igen dig? Kan även du kräkas på det och tidvis bli frustrerad på dig själv att du ens bryr dig? Så var det för mig. Tills jag sa upp mig! Från att jämföras med precis allt och alla hela tiden. Jag började sätta en daglig rutin för att ta mig bort från det negativa för att istället hitta lugnet inifrån. Samma lugn som fått mig att bli mycket mer produktiv – och framför allt – glad.

Poddtips om lycka med Micael Dahlén:

Hur blir man lycklig

Ett sätt som hjälper är att fokusera på att hjälpa andra. Det kan vara att de behöver hjälp att förbättra sig. Eller kanske att komma över något hinder.

Greater Good Science Centre hos Berkeley Universitetet i USA har många exempel på hur att bidra till någon annan ger oss själva väldigt mycket. Fördelarna med att hjälpa andra inkluderar:

  1. Att ge främjar samarbete och social anknytning.
  2. Att ge väcker tacksamhet.
  3. Att ge får oss att känna oss lyckliga.
  4. Att ge är bra för vår hälsa.
  5. Att ge smittar.

I affärssammanhang

Teambyggande aktiviteter är effektiva för att få människor att förstå styrkorna och svagheterna hos sina kollegor och uppnå målen på bästa möjliga sätt. Genom att som team ge till andra blir det gemensamma målet något utanför teamet som gör att människor kan lämna sina egon bakom sig och bara fokusera på att ge. Då blir man gladare och glada teammedlemmar är oftast mer produktiva och effektiva, något många chefer önskar sig.

Att bidra till ett bättre sammanhang ger oss hopp också. Hopp ger motivationen att uppnå mål och mål är hur vi driver företag. Och att vara människa.

Om du vill vara med och bidra genom ditt företag till att skolor får en utbildning i tolerans, inkludering och empati för hjälpa till att minska utanförskap prata gärna med Eddie Ljunggren på Lika Olika som har hand om partnerskap.

Partnerskap

Jag kommer gärna och träffar er för att prata om hur känslor bygger slutraden, att framgång är ingen enmansshow, om partnerskapet med skolor genom Lika Olika eller om något annat som passar er. Kontakta mig på 0703-639831, mary@likaolikametoden.se.

Varma fina hälsningar

Mary Juusela