Om

Mary Juusela

Mary Juusela är född i Indien, Bangalore, och adopterades till Sverige 20 månader gammal av finska föräldrar. Under uppväxten utsattes hon för utanförskap på grund av sitt ursprung. Hennes egna upplevelser födde en nyfikenhet kring effekterna av utanförskap. För att ta reda på detta utförde hon den världsunika studien Stulen identitet.

Mary har en kandidatexamen i journalistik från Södertörns Högskola samt en Master of Science in General Management från Handelshögskolan i Stockholm. Hon har även arbetat med internationellt bistånd under 11 år.

Mary Juusela är idag en uppskattad föreläsare och utbildare inom värdegrund, tolerans och human hållbarhet. Hon föreläser om mänskliga beteenden och om hur individer och grupper kommer längre genom att vara inkluderande och empatiska. När Mary inspirerar den yngsta generationen är det genom det sociala utbildningsföretaget Lika Olika.

Läs mer om Mary


Föreläsaren

Gripande föreläsningar

Föreläsaren och toleransexperten Mary Juusela tar med sig sina åhörare på gripande och inspirerande föreläsningsresor i värderingar, attityder, fördomar, jargonger, tolerans och civilkurage som får åhörarna att se på sig själva och sina kollegor och medmänniskor med nya ögon.

Marys föreläsningar

Författaren

Insiktsfulla berättelser

Som författare tar Mary Juusela med dig in under skinnet i några av de allra största och mest intima existentiella frågorna om identitet, tillhörighet, familjeliv och mående. Mary önskar med sina böcker att leverera insiktsfulla berättelser som bidrar till en ökad förståelse för sig själv för ett ännu bättre liv.

Mary som författare

Studien

700 familjer under 10 år

Under 10 år bodde Mary Juusela med 700 slumpmässiga svenska familjer för att ta reda på de underliggande psykologiska faktorer som får oss att antingen inkludera eller exkludera andra. Marys resultat visar hur avgörande goda sociala förmågor och bemötanden är för vår nivå av potential, produktivitet och hälsa. Studien är grunden till Lika Olika-metoden.

Kontakta Mary

Skolutvecklaren

Inspirerar nästa generation

Civilkurage, respekt, vårdat språkbruk, empati eller självledarskap är bristfälliga sociala förmågor i många hem. Detsamma gäller många skolor. Dagligen kämpar pedagoger och skolledare med att få till en god lärmiljö med plats för alla olika. För att utveckla skolans värdegrund och inspirera nästa generation, och pedagoger, i empati tränar skolutvecklaren Mary Juusela skolor i Lika Olika-metoden.

Marys arbete i skolan

Sagt om Mary

Nomineringar och priser

Årets stjärnföretagare
2:a plats i Sverige 2018.
Årets stjärnföretagare
Vinnare i Norra Stor-Stockholm 2018.
Årets inspiratör
Vinnare i Damernas stora pris, Upplands-Bro 2016.
Årets supertalang
Vinnare, en av 100 supertalanger, av Veckans affärers utmärkelse 2013.
Årets uppstickare
Vinnare, en av 100 superentreprenörer, av nätverket Shortcut 2013.
Paul Harris Fellow
Vinnare i Rotary Internationals pris 2016
Nelson Mandela-priset
Nominerad 2015.
Kompassrosen
Nominerad 2015.

Fler saker jag är stolt över

För mig är det viktigt att synas i sammanhang som betyder något för mig personligen. Att hjälpa det jag tror på, på riktigt. Följande samarbeten/hedersuppdrag är sådana, och därmed helt oavlönade.

Edblad

Goodwill ambassadör för smycket Believe in her! av det svenska smycketföretaget Edblad. Smycket säljs till förmån för att stödja Plan International Sveriges arbete för att alla flickor ska ha rätt att leva ett tryggt och bra liv fullt av möjligheter.

Läs mer om Edblads Helping hand.

Svenska Turistföreningen

Styrelsemedlem i anrika och folkkära STF som främjar turismen i Sverige. En stolthet då Mary i sitt arbete med Lika Olika turnérar runt landet 150 dagar om året.

Läs mer om uppdraget här.

Kontakta Mary

mary@likaolikametoden.se
070 363 98 31

Boka Mary