Författaren

”Det sägs att du vet vart du är på väg först när du vet varifrån du kommer”

Alla är vi nyfikna på varifrån vi kommer. Utan den sista pusselbiten är det svårt att veta vem man är och vart man är på väg. För många med delad bakgrund är framtiden ett livslångt sökande efter det som varit.

Mary studerade livet för hundratals adoptivfamiljer under många år för att förstå vad minderåriga och vuxna adopterade och deras familjer och barn upplevde kring rötter, utanförskap, familjeband och identitet utifrån samhällets värderingar och fördomar.

Resultatet – två dokumentära reportageböcker om jakten efter identitet.


Adoption: Banden som gör oss till familj

Att ha ärvt sin pappas potatisnäsa kanske inte är så roligt, men det visar i alla fall ett släktskap. För en adopterad ser familjebanden annorlunda ut. Hur påverkar det identiteten och hur man ser på sig själv och sin familj? Adoption handlar om släktskap och identitet, kort sagt vad som gör att vi uppfattar oss som en del av en familj.

Köp boken

Adoption: Den stora återresan

Det sägs att du vet vart du är på väg först när du vet varifrån du kommer. Alla är vi nyfikna på varifrån vi kommer. Kanske adopterade mer än andra. Utan den sista pusselbiten är det svårt att veta vem man är och vart man är på väg. Det blir en jakt på rötter, ursprung och svar på frågorna: Vem är jag? Varifrån kommer jag? Var har jag min tillhörighet?

Köp boken

”Allt börjar med
dig och mig”

Om Mary